02/04/2012

checkup lagik!

Assalamualaikum...

ok betul macam baru lagik update pasal checkup kan? Sebenarnye sekarang kena pi dua minggu sekali dah. tu yg asyik checkup je. Before diz sebulan sekali jek. huhuhu.

So, pagi tadi mase husband nak pi kije kite tumpang la sekali pi same-same. Sampai je kat klinik, klinik belum bukak lagi. terawal la pulak. tp dah ade seorang ibu ngan dua anak duk menunggu. ade lagik yg lebih awal dari kite taw. duduk x sampai sepuluh minit misi pon bukak klinik. letak je buku pink kat kaunter depan terus pi toilet sebab nak tengok urine kite ok x. setakat ni belum pernah lagik kena kencing kotor. syukur Alhamdulillah.

x lama lepas tu misi panggil kite. timbang berat naik 1.5kg. hehehe. dalam duk kurangkan makan pon berat still jugak nak bertambah. ok lah tu. sebab karang x naik bising pulak misi. misi check degupan jantung baby, check darah, check kaki bengkak ke x, check itu ini sume ok xde masalah. lega rase. then misi ajar cara nak kira pergerakan baby dalam perut. start hari ni dah kena kira sampai la bersalin nanti misi cakap. misi ajar dua kali dah paham. huhuhu. pah tu misi tanya ubat ade lagik ke x. kelentong misi cakap dah nak habis. hahaha. saye selalu tipu misi kalo tiba bab ubat ni. sebenarnye ade 4 jenis ubat yg saye kena makan. acid folic, iron tablet, vitamin b complex dan vitamin c. biasa saye cume makan acid folic je tiap-tiap hari. yg lain tu ade la jugak skip-skip gitu. hahaha. korang sume silalah jangan tiru perbuatan x bermoral saye ni. hehe.

then selesai checkup saye pon pi merayap ke bandar. hahaha. kali ni lagik cergas dari yg hari tu. hari tu berani makan je sensorang. hari ni siap pi jalan kat Financial Park and Labuan Supermarket lagik. hikhikhik. Sebenarnye bukan setakat jalan je tapi menyoping sekali gitteww. hihik. x beli ape pon sangat cume beli beg balik kampung. hahaha. murah je pon. memang dah niat nak beli sebab balik nanti malas nak bawak beg troli tu. nak hand carry je. sebab xmau bawak balik baju banyak-banyak. yelah, kt kemaman tu dan setambun baju saye. buat berat jek kan? kat supermarket tu kite beli sardin ( hubby nak start bawak bekal p kije ) beli kopi hubby dan beli apple ijau untuk diri sendiri. hihi. oh ye! lupe nak gitaw kite sempat singgah makan kat restoran hari tu. hahaha. 

so, tu jelah cerita saye untuk kali ni. 9 april nanti kena BSP. nanti saye update pasal tu ok. dan lagik satu may be 19 april tu saye kena jumpe pakar zat makanan sebab dia nak bagi nasihat kat saye. malas saye nak pegi. saye nak off handphone hari tu nanti. hehehe.

babai!

6 comments:

  1. haa.. elok la tu. acid folic tu bagos taw. pokok po boley amik. ai pnh nmpk org discuss kt persatuan ibu2 mengndung tu yg hubby pon elok amik acid folic

    ReplyDelete
  2. hehe.. t i bgtau die.. hekhek.. yunk... leh buang verify 2 tak... susahnyer nak komen... huhu..

    ReplyDelete
  3. verify ? hah? xtaw la. x pndaila. mell buat la. huhu

    ReplyDelete
  4. da buat... bru senang nak komen.. huhu

    ReplyDelete