02/06/2013

true love story

hamboih tajuk..xnak kalah langsung. haha. saya tulis entri denngan diiringi lagu kawen. ok, rumah makcik husband tengah meraikan menantu. saya dah pergi tadi. sempatlah mengeluarkan peluh dan membakar lemak mengejar si adeeb. now dah terlena dia tidur penat kut asyik berjalan. oh ya memanglah i nak flashback zaman bercinta ni. sila lah meluat. haha. anak dah nak masuk dua baru nak cerita. eh? haha..doa doakanlah okeh.

" camnelah kau boleh kenal syahrul.."
" hah? laki kau orang sabah? mana kau orang bertemu? "
" betul ke kau kenal laki kau kat facebook? "

letih. serius letih nak jawab soalan soalan ni kdang kadang. penat ulang cerita. lepas ni kalau orang tanya lagi tak tahulah. jadi marilah baca cerita saya sampai muntah hijau.

at that time i baru putus cinta dengan budak dari johor. memang stok stok exbf mak orang luar. x berapa sikit nak berkawan dengan orang satu negeri. agaknya time tu konon konon kalau kawen nanti taknak tinggal kat terengganu.. nah sekarang tercampak kat labuan. puas? hakhak. takbur sangat. jadinya tengah putus cinta tu i rajinlah masuk maxis portal dekat forum comunity.. tetiba terpersan ada ruang chatting yg bernama hotdates. kat situlah i habiskan masa sehari hari. kredit lebur kat situ je. sobs! first join memang xnak bagi bagi no phone. cukup sekadar chat kat situ. so saya guna nickname cinta sang ratu. saya ada geng geng sendiri kat situ yg kami gelar redline kapaki crew tengkorak bernanah. haha. giler seram nama geng. kami terdiri dari me, temanku fantasi, innuyasha, akatsuki, seridewimalam, dan beberapa lagilah. geng ni suka guna tulisan kaler merah.  ntah mana lah sesetengah dari mereka ni. ramai yang dah lost contact.

satu hari my husband time tu dia guna nickname pyratez tinggalkan no phone. actually before dis we just say hai something like that cmtu je. dia ada geng geng dia sendiri kut. kalau geng geng kami suka buat drama purbalah yg mana i dipaksa membawa watak seri mersing ekoran cik pontianak x online time tu. kadang berbalas balas puisi dengan tkf, sdm and so on.berbalik pada cerita tadi, i amik no phone husband and pi mesej dia. " hai pyratez, me ratna csr." kahkah boley pulak muka x malu kan? then dia reply said hai tu. haha. sejak tu kami sselalu mesej mesej calling calling...entah bila hubungan jadi serius saya pun x tahu dan x ingat. haha. lama kami berkawan. termasuk tempoh dah kawen ni rasanya dah dekat tujuh tahun. tujuh tahun lama ke? heh. memang tak terpikir pun bertemu jodoh jugak dengan dia. since jarak always a big problem tapi jodoh ditangan Tuhan.

serius cakap maa berkawan saya kuat cemburu. kronik sangat. cemburu buta gittew. dah berapa kali kami putus baik putus baik.. since dalam tempoh brtunang lagilah hubungan tu  macam dah goyah sikit dan msing masing bawak haluan sendiri. masing masing x pedulik hal pasangan. saya  masa tu pasrah jelah kalau x jadi kawen pun. haha. tapi jodoh tu kuat. akhirnya kawen jugak. and now tup tup dah ada anak dorang.. tup tup dah nak masuk dua. eh? again. hahaha. kemaruk betul lah saya ni nak beranak lagi. ntah nape membuak buak benor keinginan tu. haha. doa doakanlah. kahkah.

tu jelah nak cerita. x best pun kisah cinta saya. hihi. bye!

2 comments:

  1. pendeknya cerita. Indah kn zaman bcinta. Keh2.

    ReplyDelete
  2. Terlampau rajin nak menaip. Hihi

    ReplyDelete