13/06/2013

two entri in one day

ok puan mell nak tolong register blog mama dengan nuffnang jadi marilah buat trafik kat blog iaitu update sampai lebam. *lambai tangan ala miss world to umi syukrii* saja nak update sebab entri pagi tadi tu pendek sangat just untuk warming up kata orang. ngek tol.

sekarang marilah kita merapu. biasalah buat blog sebab nak hilangkan boring. sambil luah luah perasàan sikit.tapi since ada anak cerita kat blog pun berkisar tentang anak je yang banyak. gitulah kekdahnya. sikit sikit update perkembangan anak. eh, sukeati i lah. adeeb now kemain melasak. nangis mak ko,nak. fenat gilos nak jaga. satu hari kalau x jatuh, x terpeleot, x tersungkur bukan adeeb lah namanya. redha saja mak ko ni. kalo opah kat kampung tahu kut mama naik tebal telinga kena bebel.bab munggah kain baju x payahlah nak cakap. itu rutin wajib. dahlah mak ko ni jenis cerewet.

ok saya akui saya cerewet sikit. ke cerewet banyak. lets see cadar katil mesti kena tegang sentiasa. kalau tidur tu kalau boleh kena tidur statik je jangan berkalih sebab nanti cadar tertarik. sehari empat lima enam kali betulkan cadar. batal kena susun macam orang nak hias bilik pengantin. motip? ko dah ada anak, lia. asal boleh x bersepah sudahlah. mainan adeeb mesti setiap masa nak kena masukkan dalam bakul. kalau boleh biar adeeb duduk depan bakul and main satu persatu. dah bosan satu letak balik dalam bakul dan ambik another one. anak ko baru nak setahun, lia. dia reti bahasa ke? then adeeb punggah kain baju abah. mama pun apa lagi histeria tejerit jerit jangan...jangan....ko jeritlah sampai terkeluar anak tekak pun adeeb buat jugak. lagi dia ketawa kut tengok mak dia macam orang gila.

saya akui kadang kadang garang dengan anak.bukanlah garang sangat pun. tapi pernah mil cakap kat adeeb " alaa..sian dia kecikkecik dah kkena marah." at that time i just like hehe. dalam hati cakap " bukankah ada peribahasa mengatakan kalau nak melentur bbuluh biar dari rebungnya." nanti dah besar kalau nak marah dah x guna kut. saya marah anak bukanlah tahap tengking anak. just like " adeeb, mama say no!" " adeeb, dont! "  itu je pun. x sampai hati kut nak sergah sergah kat anak. kecik lagi pun kann..

sekarang lebih suka post pasal adeeb kat blog berbanding facebook. kat blog boleh cerita banyak banyak and orang x la meluat kut psal rata rata mummy update blog semua pasal perkembangan anak. kat fb tu saya mula rsa macam annoying sangat nak puji puji anaj sendiri. takut orang meluat like " yelah anak ko je yang cerdik." sebab saya ada rsa macam tu dekat seirang dua. lagilah status dia update pasal anak tu boley buat satu entri kat blog.hihi..berjela jela..lagi kalau uplod picture anak dia then habis semua orang dia  tag. nak nya orang like and komen eh, comelnya anak awak. eeii..x kuasa aku. elok ko buat blog and update banyak banyak perkembangan anak. lagi cool i think. am i rite?



2 comments:

  1. kuikui.. mcm tau je sapa si dia tu.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Sudah gaharu cendana pula..auww auww

    ReplyDelete